Οταν ο Τζαμπάρι Πάρκερ στραπατσάριζε το αριστερό γόνατό του για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ετών, οι περισσότεροι αναλυτές του ΝΒΑ είχαν αρχίσει να δυσπιστούν σχετικά με το αν οι Μιλγουόκι Μπακς θα κατάφερναν να προκριθούν στα πλέι οφ. Το Νο 2 του ντραφτ το 2014 από το Ντουκ ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης των Ελαφιών με 20,1 πόντους και 6,2 ριμπάουντ και μέχρι τη στιγμή του σοκαριστικού τραυματισμού του οι Μπακς είχαν ούτως ή άλλως αρνητικό πρόσημο (22 νίκες – 30 ήττες). Ο μόνος που δεν φοβήθηκε να κοιτάξει την πρόκληση στα μάτια ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Γι’ αυτό, άλλωστε, τον αποκαλούν Greek Freak, διότι είναι ένα θηρίο, το οποίο παίζοντας και για τον άτυχο συμπαίκτη του τρέλανε για άλλη μία φορά το ΝΒΑ και με 19 νίκες στα τελευταία 28 ματς χωρίς τον Πάρκερ οδήγησε τα Ελάφια στα πλέι οφ για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. Κι αν ο 22χρονος σταρ εξομολογήθηκε στα αποδυτήρια ότι ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα από τη συγκίνηση, την ίδια στιγμή έβραζε μέσα του η λάβα, με την οποία προτίθεται να κάψει τους αντιπάλους του στους αγώνες των πλέι οφ.

«Δεν θα περάσουν καλά όσοι παίξουν μαζί μας!» απέστειλε το απειλητικό μήνυμα έχοντας καταγράψει 24,5 πόντους, 10,8 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ στους δέκα τελευταίους αγώνες των Μπακς, ενώ στο νικηφόρο (90-82) παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση στην πρώτη οκτάδα της Ανατολικής Περιφέρειας κόντεψε να πετύχει Triple Double Figure, και μάλιστα στο… ρελαντί: 20 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες σε 40′ συμμετοχής στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Φιλαντέλφια Σίξερς. Για τον Γιάννη ήταν απλά ένα ακόμη βράδυ στη δουλειά σε μια σεζόν που θα του μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 οι Μπακς ανακοίνωσαν τη συμφωνία μαζί του για τετραετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων, με ισχύ από τη σεζόν 2017-18. Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο All Star Game και μάλιστα ως βασικός με την ομάδα της Ανατολής, σημειώνοντας 30 πόντους σε μόλις 23′ συμμετοχής, και τώρα, χωρίς τον βασικό παρτενέρ του, οδηγεί την ομάδα του στα πλέι οφ του ΝΒΑ. «Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά στα πλέι οφ» υποστήριξε ο Αντετοκούνμπο.

Αν καταφέρει να επαναφέρει και την Εθνική Ανδρών στο βάθρο στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου – 17 Σεπτεμβρίου 2017), τερματίζοντας την οκταετή περίοδο ξηρασίας, τότε πραγματικά η φετινή σεζόν θα έχει ονειρώδη κατάληξη για ένα παιδί που πριν από τέσσερα χρόνια πουλούσε μικροαντικείμενα στα πεζοδρόμια της Αθήνας και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου.