Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα με πολύμηνη δράση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με ταχύπλοα σκάφη, μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στην Ευρώπη.

Το Σάββατο, σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σε διάφορες περιοχές της χώρας συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, μετά από πολύμηνες έρευνες, και σε συνεργασία με την ιταλική Guardia Di Finanza κατάφεραν να διακριβώσουν την ιεραρχική δομή, τον τρόπο ενέργειας και τις τακτικές της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τη διεθνική της δράση, σε χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων.

Τις ποσότητες των ναρκωτικών διακινούσαν, παρέδιδαν και πωλούσαν στις ακτές τις Ιταλίας.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη,
  • το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ,
  • πλήθος εγγράφων σχετιζομένων με τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης,
  • δεκατρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ ήδη στην Ιταλία -στην παρούσα φάση στην Καλαβρία – κατόπιν στενής συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με τις εκεί διωκτικές Αρχές έχουν κατασχεθεί (1.449) κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα και ένα όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.