Θέμα χρόνου είναι να ζητηθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές η έκδοση 57χρονου δικηγόρου, καταδικασμένου σε πολυετή ποινή κάθειρξης για λαθρεμπορία τσιγάρων, μετά τη σύλληψή του την Τρίτη στη Σόφια της Βουλγαρίας, από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας, στους οποίους επέδειξε πλαστή αστυνομική ταυτότητα.

Ηδη, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και φυλάκιση 5 ετών για αδικήματα που συνδέονται με λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κ.ά.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των διωκτικών Αρχών Ελλάδας-Βουλγαρίας. Καθοριστική ήταν η συνδρομή του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την παροχή πληροφοριών στις βουλγαρικές Αρχές και τον αξιωματικό σύνδεσμο της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα, μέσω του εθνικού γραφείου SIRENE.

Ο 57χρονος δικηγόρος και ο γιατρός αδελφός του απασχόλησαν τις προηγούμενες δεκαετίες τη Δικαιοσύνη για λαθρεμπορία τσιγάρων και υγρών καυσίμων. Τα ονόματά τους εμφανίστηκαν στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.