Η μελέτη και η κατασκοπεία του αντιπάλου ολοκληρώθηκαν, το πλάνο έχει εκπονηθεί, το βασικό σκέλος της προετοιμασίας έχει τελειώσει και πλέον απομένουν μερικές πινελιές πριν από το μεθαυριανό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει δείξει τις προθέσεις του αναφορικά με την ενδεκάδα και την τακτική που θα εφαρμόσει, ωστόσο είναι πιθανό να παρατάξει τους Κιτρινόμαυρους με 4-3-3 και τους Μπάρκα στο τέρμα, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλο στα μετόπισθεν, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς στα χαφ, Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο ή Βάργκας στα πλάγια και Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κατασταλάξει στο σύστημα αλλά και στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει. Προτιμά άλλωστε την πεπατημένη από τις εκπλήξεις. Ως εκ τούτου οι επικρατέστεροι για το αρχικό σχήμα είναι οι: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο και Κουτρουμπής, σε τέρμα και άμυνα, Κουρμπέλης, Ζέκα στον κεντρικό άξονα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού στα πλάγια ως επιθετικοί μέσοι και Κλωναρίδης, Μπεργκ στην επίθεση στο 4-4-2 (ή 4-4-1-1) που επιλέγει το τελευταίο τρίμηνο ο κόουτς των Πρασίνων.

Στο μεταξύ, η ΚΕΔ όρισε τον ανερχόμενο αλλά μη διεθνή διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο από την ΕΠΣ Μακεδονίας να σφυρίξει στο ντέρμπι, όπου αναμένονται περισσότεροι από 20.000 οπαδοί της Ενωσης.