Στην τελική ευθεία εισέρχονται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ενόψει του μεταξύ τους κυριακάτικου ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Η προετοιμασία των δύο ομάδων, πάντως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση για την Ενωση (και μάλιστα με σχετικά μεγάλη ένταση από τον ισπανό προπονητή Μανόλο Χιμένεθ), ενώ την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού θα απολαμβάνουν το ρεπό που τους έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μόλις τρία εικοσιτετράωρα πριν από το αθηναϊκό clasico. Ο κόουτς των Πρασίνων είχε εφαρμόσει την ίδια στρατηγική και τις παραμονές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο προ δεκαημέρου. Και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς ο ΠΑΟ ήταν καταιγιστικός απέναντι στους Πειραιώτες.

Το ευχάριστο και για τους δύο προπονητές είναι πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Από την πλευρά του ο Χιμένεθ διαπίστωσε ότι μπορεί να υπολογίζει στον Ογκνιεν Βράνιες, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο από την πρόσφατη αναμέτρηση της Βοσνίας με την Αλβανία. Ο δυναμικός αμυντικός εξετάστηκε χθες από το ιατρικό επιτελείο της Ενωσης, που διαπίστωσε ότι ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία. Επίσης, στη διάθεση του Χιμένεθ θα βρίσκεται και ο Πορτογάλος Ούγκο Αλμέιντα που αποθεραπεύτηκε, όχι όμως και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που ακόμη κρίνεται ανέτοιμος.

Ακόμη πιο ευχάριστα ήταν τα μαντάτα για τον Ουζουνίδη, ο οποίος είδε τον Ζαν Πολ Εμποκού να προπονείται σε φουλ ένταση, δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ επιπόλαιος αποδείχθηκε και ο τραυματισμός του Ρόμπιν Λουντ στο γόνατο με την Εθνική Φινλανδίας.