Η Μελάνια Τραμπ έκανε μια σπάνια εμφάνιση σήμερα στο πλαίσιο των καθηκόντων της Πρώτης Κυρίας προκειμένου να χαιρετίσει γυναίκες που έχουν διακριθεί στον αγώνα εναντίον της αδικίας.
Περιστοιχισμένη από τις 12 από τις 13 τιμηθείσες με το Διεθνές Βραβείο για τις Γενναίες Γυναίκες, η Μελάνια Τραμπ κατήγγειλε τις αδικίες και τις ανισότητες, σε μια ομιλία που έμοιαζε ορισμένες στιγμές να έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του συζύγου της για τη μετανάστευση, ή για το θέμα το οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως την απόλυτη προτεραιότητα της διακυβέρνησής του: «πρώτα η Αμερική».
«Πρέπει τώρα να αρχίσουμε να μαχόμαστε εναντίον των παλιών μας φόβων και να πολεμάμε υπέρ της δικαιοσύνης. Να υψώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στο κακό και τις αδικίες όπου κι αν λαμβάνουν χώρα» τόνισε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία μετά την ορκωμοσία του συζύγου της την 20ή Ιανουαρίου σπάνια εμφανίζεται δημοσίως και συνεχίζει την ζωή της στη Νέα Υόρκη.
«Ως ηγέτες αυτής της παγκόσμιας κοινότητας την οποία μοιραζόμαστε, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δοθούν μεγαλύτερες εξουσίες στις γυναίκες και σεβασμός στους ανθρώπους κάθε προέλευσης και κάθε εθνικότητας, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια φυλή, την ανθρώπινη φυλή» υπογράμμισε η Μελάνια Τραμπ.
Τρεις από τις βραβευθείσες που ήταν παρούσες προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.
Χαιρετίζοντας την τόλμη των γυναικών που βραβεύθηκαν, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου επισήμανε ότι «γυναίκες όπως αυτές θα ξεκινήσουν την παγκόσμια μάχη εναντίον της απανθρωπιάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από