Ο γερο-Ντεφό δικαίωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ανοίγοντας τον δρόμο της Αγγλίας για τη νίκη 2-0 επί της Λιθουανίας.

Σε ηλικία 34 ετών και 170 ημερών ο Ντεφό έγινε ο έκτος γηραιότερος παίκτης που σκοράρει για τα Λιοντάρια, ενώ από το προηγούμενο τέρμα του σε διεθνή αγώνα μεσολάβησαν 1.465 ημέρες. Λογικό, καθώς κλήθηκε ξανά στην Εθνική ύστερα από τριάμισι χρόνια.

Το παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ έγινε σε φορτισμένο κλίμα λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η επικράτηση των Λιονταριών ήταν τόσο άνετη ώστε ο Γκάρι Λίνεκερ σχολίασε στο twitter πως τα προκριματικά είναι πλέον τα νέα φιλικά. Εν μέρει δεν έχει άδικο. Η Γερμανία έκανε προπόνηση χθες με το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού νικώντας 4-1.

Από τους αγώνες του τριημέρου ξεχώρισε η λευκή ισοπαλία της Ανδόρας με τα Νησιά Φερόες. Πρόκειται για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τη μικρή χώρα των 80.000 κατοίκων που είναι σφηνωμένη στα Πυρηναία, ύστερα από 58 σερί ήττες!

Ως ιστορική θα καταγραφεί για τον Τζίτζι Μπουφόν η νίκη της Ιταλίας 2-0 επί της Αλβανίας στο Παλέρμο, καθώς συμπλήρωσε 1.000 παιχνίδια στην καριέρα του.

Το παιχνίδι λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα από τα καπνογόνα που πέταξαν οι οπαδοί των φιλοξενουμένων.

Η αλβανική Ομοσπονδία απολογήθηκε χθες, ενώ υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι των ταραχών δεν θα λάβουν ξανά στο μέλλον εισιτήρια.