Την ώρα που έχει ληφθεί οριστικά η απόφαση ο Ολυμπιακός να προχωρήσει σε απόκτηση προπονητή τώρα και όχι το καλοκαίρι (πρώτη επιλογή ο Γάλλος Φιλίπ Μοντανιέ και δεύτερος ο Ισπανός Χουάντε Ράμος), από την άλλη πλευρά κάποιοι παίκτες πρόκειται να μπουν στο ψυγείο και δεν αναμένεται να συνεχίσουν το καλοκαίρι.

Οι αιχμές του Βασίλη Βούζα μόνο τυχαίες δεν ήταν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι ενώ οι παίκτες έχουν τα πάντα από την ομάδα, πολλοί δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ιταλός τερματοφύλακας (θυμίζει Κοστάντσο) Νίκολα Λεάλι είναι εκτός πλάνων, ενώ ο Οσκαρ Καρντόσο είναι φανερό ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στο ελάχιστο.

Από τις μεταγραφές του χειμώνα, ο Αλί Σισοκό είναι η μεγάλη απογοήτευση, αν και στην Αγγλία όπου έπαιζε τα τελευταία χρόνια δεν είχε παρουσιάσει κάτι το εντυπωσιακό και σε αυτούς τους χαμηλούς ρυθμούς συνεχίζει. Απογοητευτικός είναι και ο Κάρλος Παρέδες, που δεν μπόρεσε να δώσει τίποτε στην ομάδα του.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ντέρμπι, ιδιαίτερα σε αυτό με τον Παναθηναϊκό, ήταν θλιβερή και όσο κι αν παίζει τον ρόλο της η κούραση βασικών παικτών (ο Φορτούνης σέρνεται εδώ και καιρό), ουσιαστικά η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη –στην πιο δύσκολη χρονιά της θητείας του ως πρόεδρος στους Πειραιώτες –έχει αφήσει γυμνή την ομάδα στους συνεχόμενους αγώνες.

Καλές οι πωλήσεις και απαραίτητες κάποιες φορές για την οικονομική επιβίωση του συλλόγου, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι πλέον παίκτες με συμβόλαιο τύπου Καρντόσο απλώς αποτελούν μαύρη τρύπα.

Οσο για τον Γερμανό Μάρκο Μάριν, τον οποίο ο Βασίλης Βούζας ξεκίνησε στην Πόλη κόντρα στην Μπεσίκτας, δεν είναι τυχαίο ότι με τον Παναθηναϊκό έμεινε και πάλι εκτός αποστολής όπως τον είχε και ο Πάουλο Μπέντο.

Κάποιοι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν μέχρι του Ρέντη να τα πουν σε ήρεμο τόνο με τους παίκτες, αλλά εδώ υπάρχει και ένα ακόμα θέμα που μάλλον έχει παρεξηγηθεί στην Ελλάδα, με τους φανατικούς φίλους των ομάδων χωρίς να βάζουν ένα ευρώ να έχουν άποψη και στην κατάρτιση της ομάδας.

Μια ομάδα οργανωμένων δεν επέτρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη δύο φορές, μία το καλοκαίρι και μία μετά το 0-0 με την Κέρκυρα, να φέρει στην ομάδα έναν από τους κορυφαίους έλληνες προπονητές, τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Προς τέρψιν τελικά του αιώνιου αντιπάλου που τον πήρε και του συμμάζεψε το σκορποχώρι του Στραματσόνι.