«Από ποια χώρα είναι οι μουσικοί; Μας φτιάξατε τη μέρα. Να’ στε καλά». Είναι λόγια των επιβατών και των διερχομένων που ετοιμάζονται να ανέβουν να ανέβουν τις κυλιόμενες σκάλες στον σταθμό Μετρό Συντάγματος.

Το Εθνικό Θέατρο είχε ετοιμάσει μια έκπληξη σήμερα στις 11.00 το πρωί. Με αφορμή την παράσταση του έργου «Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι έδωσε στο κοινό μια μικρή γεύση από αυτό που διαδραματίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19.00, στο Εθνικό Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Μια παράσταση που αξίζει να φιλοξενηθεί και σε θέατρα του εξωτερικού.

Ο σκηνοθέτης, μουσικός και Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής, είχε συντονίσει μπροστά στα μάτια των θεατών-διερχομένων, τους δώδεκα ηθοποιούς, τη λυρική τραγουδίστρια και τους πέντε μουσικούς της παράστασης.

«Σε κάνει να θέλεις να πας να την δεις» ακούγαμε τους διερχόμενους –ανάμεσά τους και τουρίστες- να σχολιάζουν, ενώ τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι ηθοποιοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και το κοινό ρωτούσε πληροφορίες για το έργο, τη μουσική και το θεατρικό ορατόριο, όπως μας το είχε περιγράψει ο Θοδωρής Αμπαζής σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ στις 2/2/2017.

Ταυτότητα παράστασης

«Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου

Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Διασκευή – Δραματουργία επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Video-art: Στάθης Αθανασίου

Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Τσίχλη

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Κυριακάκης

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Ήμελλος, Ειρήνη Καράγιαννη, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Κορωναίος, Νέστορας Κοψιδάς, Καλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Δανάη Σαριδάκη, Αντιγόνη Φρυδά.

Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-3305.074). Έως 9/4/201.

www.facebook.com/EthnikoTheatro

twitter.com/GNTheatre

www.instagram.com/g.n.theatre