H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τετάρτη, «στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις», όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας ‘εξαρθρώσουν’ και ότι ‘η Σ.Π.Φ. τελείωσε’. Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι Πυρήνες της Φωτιάς, που προαναγγέλλουν ότι το επόμενο διάστημα «θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα» και πως «τίποτα δεν τελείωσε. Ολα συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι στο γραφείο του γερμανού υπουργού έφθασε φάκελος που ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ και έφερε ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδες και το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ως αποστολέα.

Οπως ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές την ΕΛ.ΑΣ, περιείχε 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και είχε μηχανισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, το είδος και η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης δεν θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά, γι’ αυτό και πιστεύεται ότι ο στόχος των δραστών ήταν συμβολικός και η δημιουργία αναστάτωσης και εντυπώσεων.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι πώς πέρασε ο φάκελος τους ελέγχους, θέμα που έφθασε και στη Βουλή, με ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, σχετικά με την ασφάλεια των δεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τα δέματα ελέγχονται και στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι, και στο αεροδρόμιο.

Στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ειδικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και αποκτήθηκαν μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να κρατούν στη μνήμη όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο φάκελος για τον Β. Σόιμπλε.

Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχει σταλεί ο φάκελος, ώστε να αναζητηθεί οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον αποστολέα.