Στον διψήφιο αριθμό ηττών, σε 13 ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, έφθασε χθες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιστρέφει με σκυμμένο το κεφάλι και από το Κάουνας (όπου ηττήθηκε 64-58 από τη Ζαλγκίρις) με αποτέλεσμα να μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν κάκιστη ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος όταν παρουσίασε αγωνιστική καθίζηση και έδωσε την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις Κάουνας να γυρίσει το ματς (11-25) στο δεύτερο ημίχρονο (19-31 ημ.). Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε κακή βραδιά τους δημιουργούς του (Καλάθης – Τζέιμς), με μικρά ποσοστά από τα 6,75 μ. (3/18 τρ.), είχε τον έλεγχο του αγώνα χάρη στην καλή άμυνα.

Η κόπωση του εκπληκτικού Σίνγκλετον που είναι παίκτης-κλειδί για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ σε συνδυασμό με την απογοητευτική αστοχία που εμφάνισε στα σουτ την τρίτη περίοδο (σημείωσε το μοναδικό καλάθι του 21» πριν από το 30′ έχοντας σκοράρει μόνο 8 βολές), άλλαξε το momentum και ταυτόχρονα οι Πράσινοι απώλεσαν την προσήλωσή τους στην άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί 30 πόντους την τελευταία περίοδο, ενώ είχε δεχθεί 34 π. σε 30 λεπτά και δικαίως γνώρισε την ήττα.

Ζαλγκίρις: Πάνγκος 6 (9 ασ.), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10, Γιανκούνας 11 (8 ριμπ.), Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13, Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11, Νίκολς 4, Ρίβερς 7, Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 10, Καλάθης 2.

Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα

Σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Νταρουσάφακα (21.45 Novasports) και έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στην τρίτη θέση και να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων.

n Στα άλλα αποτελέσματα της χθεσινής πρώτης ημέρας της 25ης αγωνιστικής ξεχώρισε, φυσικά, η ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Μπασκόνια στην Κωνσταντινούπολη, που βάζει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες τον Παναθηναϊκό και δίνει αέρα στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η Μπασκόνια νίκησε 79-74 την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανήμερα μάλιστα τα 57α γενέθλια του σέρβου προπονητή. ΤΣΣΚΑ – Γαλατασαράι 85-69, Μακάμπι – Μιλάνο 70-61, Μπαρτσελόνα – Ούνιξ 70-62