Θα ήθελε πιθανότατα να κάνει κάτι σαν δραστική παρέμβαση: ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμπλεξαν στο twitter το ποδόσφαιρο με την πολιτική και η Φώφη Γεννηματά παρενέβη για να πει ότι όχι, αυτή δεν είναι ούτε με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ, ούτε με την Μπαρτσελόνα, όπως ο Πρωθυπουργός. Οχι, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι με την Εθνική Ελλάδας. Παντού. Και πάντοτε.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στην ποδοσφαιρική κουβέντα ενός πολιτικού καφενείου για να υπηρετήσει την κλασική στρατηγική που υπηρετούν τα μικρότερα κόμματα στην Ελλάδα από τότε που ανακαλύφθηκε η πολιτική επικοινωνία: οι μεγάλοι του δικομματισμού είναι ίδιοι. Αυτή ήταν η αφετηρία. Στη μετάβαση, όμως, απέδειξε ότι σε 140 χαρακτήρες μπορούν να χωρέσουν ένα κάρο στερεότυπα. Και της γυναίκας που δεν γνωρίζει άλλα χρώματα εκτός από τα εθνικά, ακόμη κι όταν ο υπόλοιπος πλανήτης ζει ένα ποδοσφαιρικό έπος. Και του πολιτικού που εξαντλεί τον διάλογο με μια επίδειξη πατριωτισμού. Και της ελάσσονος πολιτικής δύναμης που λειτουργεί με τη λογική της σφήνας στη σχέση της με τις μεγαλύτερες δυνάμεις.

Εντάξει, κανένας δεν έχασε από ένα tweet. Ούτε είναι απαραίτητο να διαθέτει μια πολιτική αρχηγός ποδοσφαιρικό αέρα για να μπει σε μια τέτοια κουβέντα. Με άλλα λόγια, η Φώφη Γεννηματά δεν πέτυχε αυτογκόλ. Η πρόθεσή της, όμως, ήταν να βρει δίχτυα. Κι αυτό που πέτυχε, μόνη της πριν από το αφύλακτο τέρμα μιας αμήχανης ανταλλαγής tweets ανάμεσα σε δυο πολιτικούς που έχουν συγκρουστεί πολύ για να κάνουν πειστικά πλάκα, ήταν να στείλει την μπάλα ψηλά στον ουρανό.