Ντέρμπι Δικεφάλων μεθαύριο στο ΟΑΚΑ. Με την ΑΕΚ να αναζητεί τον τρόπο να μην εκτροχιαστεί από το κυνήγι της πρώτης πεντάδας (από την οποία εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της) και τον ΠΑΟΚ να παίζει τα ρέστα των ελπίδων του για να διεκδικήσει τον τίτλο, έχοντας μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ στους οκτώ βαθμούς, μόλις επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου (διότι έπονται πλέι οφ) του πρωταθλήματος.

Το βέβαιο είναι ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα συνιστά μαχαιριά και για τις δύο ομάδες στην τελική απόπειρα εκπλήρωσης των στόχων τους. Ακόμα και η ισοπαλία θα σκορπίσει ανησυχία, προβληματισμό και απογοήτευση, ανεξαρτήτως της εικόνας του αγώνα και των δύο ομάδων ξεχωριστά. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αυτό άλλωστε επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι προπονητές των δύο ομάδων. Αρχίζοντας από τη γηπεδούχο ΑΕΚ που προέρχεται από ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, σκορ το οποίο την έβγαλε εκτός της πρώτης πεντάδας, τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν τον έναν και μοναδικό δρόμο. «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο κακό αποτέλεσμα, ειδικά στην έδρα μας. Απέναντι στην ομάδα που παίζει πολύ καλά τελευταία και έχει ελπίδες για τον τίτλο. Πρέπει να νικήσουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμάς που θα μας αφήσει ικανοποιημένους» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή προπόνηση ο ισπανός τεχνικός.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ. Εχοντας στο μυαλό του και προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως οι δεδομένες απουσίες των Κολοβέτσιου, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, ενδεχομένως και του Βράνιες ο οποίος σήμερα θα προσπαθήσει να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Περίπου την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς μιλούσε για την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι επιτυχίες της ομάδας ώστε «να μην πάει στράφι η νίκη επί του Ολυμπιακού. Ισως είναι ουτοπικό να μιλάμε για πρωτάθλημα και ανατροπή, από τη μεριά μας όμως πρέπει να κυνηγήσουμε το απόλυτο στα επόμενα ματς. Θέλουμε μόνο νίκες» είπε χθες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο σέρβος προπονητής, ο οποίος συμπλήρωσε ακριβώς ένα έτος από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του Δικεφάλου ως υπηρεσιακός τεχνικός αντικαθιστώντας τον Ιγκόρ Τούντορ. Ολα δείχνουν ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν.