Ενενήντα έξι χιλιάδες διακόσιοι ενενήντα (96.290). Τόσοι ήταν οι τυχεροί που είδαν το ποδοσφαιρικό θαύμα του αιώνα στο Καμπ Νου διά χειρός Νεϊμάρ.

Που ένιωσαν τα έντονα συναισθήματά τους να μετατρέπονται σε δάκρυα βλέποντας τον Σέρτζι Ρομπέρτο να στέλνει για έκτη φορά την μπάλα στα δίκτυα του Τραπ. Ηταν ένα γκολ, που όπως είπε ο Λουίς Ενρίκε το πέτυχαν όλοι οι Καταλανοί μαζί!

Ηταν η στιγμή που η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωνε το θαύμα, τη νίκη με 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Μία νίκη που μέχρι χθες όμοιά της δεν υπήρχε γραμμένη σε καμία σελίδα του ποδοσφαίρου.

Ο προφήτης Λουίς Ενρίκε το είχε πει στους πιστούς: «Αφού μας έβαλε τέσσερα γκολ η Παρί, εμείς μπορούμε να της βάλουμε έξι. Αν δεν μπορεί το θαύμα η Μπάρτσα, δεν το μπορεί καμία».

Κάποιοι δεν κοιμήθηκαν καλά το βράδυ. Πρώτος απ’ όλους ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος, που περίμενε την ήττα των Καταλανών για να πάει ευτυχισμένος στο κρεβάτι όπως είπε. Ενας άλλος είναι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας Ρεϊμόν Ντομενέκ. Και τι δεν είπε για την Μπάρτσα σε άρθρο του στην «Εκίπ». «Σκιά της ομάδας που κυριαρχούσε στην Ευρώπη», «τελειωμένοι οι Μέσι, Ινιέστα και Μπουσκέτς». Τώρα εξηγείται γιατί επαναστάτησαν οι γάλλοι διεθνείς εναντίον του στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Ακόμα και αυτοί που αντιπαθούν την Μπαρτσελόνα δεν μπορούν παρά να υποκλιθούν ενώπιον του χθεσινού επιτεύγματός της.

Μέχρι το 88′ το σκορ ήταν 3-1 και χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί. Ο Εντισον Καβάνι είχε καταστρέψει το ιδανικό ξεκίνημα που έδωσε προβάδισμα 3-0 με το γκολ που πέτυχε στο 62′.

Στο Καμπ Νου έπεσε σιωπή σε περιφορά επιταφίου. Κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Ολοι πίστευαν στο θαύμα. Ο Λουίς Ενρίκε ανακάτευε την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τουράν, Σέρτζι Ρομπέρτο και Αντρε Γκόμες.

Το πρώτο μήνυμα του θεού του ποδοσφαίρου ήρθε δύο λεπτά πριν το 90λεπτο. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε φάουλ και ταυτόχρονα τον Τραπ.

Το ηφαίστειο του Καμπ Νου ξύπνησε.

Ο γερμανός ρέφερι Ντενίζ Αϊκετίν ανακαλύπτει πέναλτι σε ανατροπή του Σουάρες από τον Μαρκίνιος. Την μπάλα παίρνει αποφασιστικά ο Νεϊμάρ και εκτελεί την εσχάτη των ποινών: 5-1. Ο διαιτητής δείχνει πέντε λεπτά επιπλέον χρόνο. Πέντε ποδοσφαιρικούς αιώνες. Η κλεψύδρα κοντεύει να αδειάσει. Η αγωνία στο κατακόρυφο όταν ο Νεϊμάρ σηκώνει το κεφάλι και φαντάζεται τη φάση που θα ακολουθήσει. Στέλνει την μπάλα με λόμπα στη μικρή περιοχή και από το πουθενά πετάγεται ο Σέρτζι Ρομπέρτο και βάζει φωτιά στην Καταλωνία. Οι θεατές κλαίνε. Οι Γάλλοι έχουν πέσει νεκροί στο χόρτο. Ο Λουίς Ενρίκε μοιάζει χαμένος. Σηκώνει την μπλούζα του, τα χέρια του, τρέχει δεξιά, αριστερά. Ο Νεϊμάρ πετάει τη φανέλα του και είναι έτοιμος να βγάλει και το σορτς αλλά το ξανασκέφτεται.

Εκ μέρους όλων των φίλων του καλού ποδοσφαίρου σ’ ευχαριστούμε Μπάρτσα για τη χθεσινή βραδιά!