Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ χρωστούσε κάτι από το πρώτο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Είχε χάσει πέναλτι, δύο τετ α τετ και η ομάδα της Βεστφαλίας έφυγε ηττημένη. Αυτή τη φορά μπήκε στο ματς για να επανορθώσει και τα κατάφερε. Με το πρώτο του χατ τρικ σε Τσάμπιονς Λιγκ οδήγησε την Ντόρτμουντ στο επιβλητικό 4-0 και την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωση. Η τρίτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που η Ντόρτμουντ θα βρεθεί στην οκτάδα της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ο νικητής σε ένα παιχνίδι με άρωμα Ελλάδας καθώς είχε απέναντί του Κώστα Μήτρογλου και Αντρέα Σάμαρη.

Ο 27χρονος επιθετικός από την Γκαμπόν φρόντισε να διώξει το άγχος από τους συμπαίκτες του σκοράροντας στο 4ο λεπτό. Η Μπενφίκα άντεξε για μία ώρα αγώνα αλλά κατέρρευσε σε ένα τρίλεπτο όταν έχασαν οι παίκτες της τη συγκέντρωσή τους (59′-61′) και βρέθηκαν να χάνουν με 3-0.

Ο 18χρονος Αμερικανός Κρίστιαν Πούλισιτς ήρθε στη Βεστφαλία από την Πενσιλβάνια τον Φεβρουάριο 2015 και σε λίγο διάστημα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Ο Τόμας Τούχελ τον εμπιστεύεται και ο μικρός τον δικαιώνει. Στο χτεσινό παιχνίδι έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο, που ήταν και το πρώτο του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.