Αν κάτι διακρίνει εύκολα κάποιος στον Αραούχο είναι η έμφυτη ικανότητά του να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Με ή χωρίς την μπάλα. Το γκολ, ένα ακόμη, που σημείωσε με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, μαρτυρά φορ κλάσης. Εστριψε ωραία το κορμί για να αποκτήσει ορατότητα και θέση για σουτ, δυνατό σκροπ, γκολ υπέροχο. Δεν είναι τυχαίο πως από την πρώτη στιγμή πήρε φανέλα βασικού στην ομάδα του Χιμένεθ. Για να αποδειχθεί ότι τα περί προσαρμογής που υποστηρίζουν πολλάκις οι τεχνικοί, αφορούν ποδοσφαιριστές με λιγότερα προσόντα και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Είσαι καλός; Παίζεις. Τόσο απλό.
Ο Αραούχο, για να επανέλθουμε, έχει δοθεί δανεικός από τη Λας Πάλμας στην ΑΕΚ. Χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί επαρκώς αν θα καταφέρουν στα Σπάτα να κρατήσουν τον αργεντινό στράικερ και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Στα μάτια μου ο κυνηγός θυμίζει τις περιπτώσεις των Μπρούνο Αλβες και Πάουλο Ασουνσάο. Τους έφερε πριν από 13 χρόνια ο Σάντος στην ΑΕΚ και ήταν αμφότεροι πάνω από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Το έδειξε η μετέπειτα πορεία τους σε σημαντικά κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Ο δε Αλβες, δέθηκε αρκετά με την ΑΕΚ, ακόμη και στην εξέδρα των φανατικών εθεάθη, χωρίς όμως να παραμείνει επί μακρόν στην Ελλάδα. Και εδώ είναι το ζήτημα για ανάλογης αξίας ποδοσφαιριστές: να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να επιθυμεί και ο ίδιος ο παίκτης να συνεχίσει στα μέρη μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το οικονομικό δεν έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Με τη διαφορά πως η προσπάθεια πρέπει να γίνει από νωρίς και προς σωστές κατευθύνσεις.

Υποστηρίζουν μείωση

Μια άτυπη συνεδρίαση των ομάδων που μετέχουν στη Σούπερ Λίγκα είχε ως αποτέλεσμα να φανούν οι προθέσεις των αρμοδίων για τη μεταπροσεχή σεζόν. Για το αν δηλαδή θα προχωρήσει η μείωση των ομάδων σε 14, κάτι που θα συνεπάγεται και μια διαφορετική διοργάνωση αναφορικά με τα ματς που θα διεξάγονται. Επί της ουσίας, διαφωνίες δεν υπάρχουν, αν και λέγεται ότι ο Λεβαδειακός με τη Λάρισα το σκέφτονται. Δεν είναι παράλογο, καθόσον οσμίζονται ότι θα κληθούν να κάνουν υπερπροσπάθεια αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Βέβαια, ένα άλλο θέμα αφορά τα play offs και αν θα βγαίνει από κει ο πρωταθλητής και ποιες προϋποθέσεις θα υπάρξουν. Οσον αφορά την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, σκοτάδι. Και συνήθως όπου μπαίνει μέσα το χρηματικό, ανακύπτουν και οι μεγαλύτερες αποκλίσεις.

Αρης

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA ολοκληρώθηκε άδοξα, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν προέβαλε αντίσταση (81-67, Χοντζ 19 π. – Κάμινγκς 17 π.) στην έδρα της γαλλικής Βιλερμπάν, παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα (13-22 στο 4’). Απόψε, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στο Πριγκιπάτο (πρώτο ματς 69-68) και ο ΠΑΟΚ την Τενερίφη στην Ισπανία (πρώτο ματς 66-63) με στόχο την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.