Με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Τουράμ (είχε πετύχει δύο γκολ και στο ματς του πρώτου γύρου), η Κέρκυρα έφυγε από την Τρίπολη με σπουδαία νίκη επί του Αστέρα (1-2). Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της, αντίθετα οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν περισσότερο άγχος καθώς κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Η διοίκηση του Αστέρα αναζητεί πλέον προπονητή και ήδη είναι σε συζητήσεις με τον Ζντένεκ Σκάσνι, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι ήταν στον πάγκο της Σπάρτα Πράγας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τον Σκάσνι, η διοίκηση του Αστέρα έχει ως δεύτερη επιλογή τον Αγγελο Αναστασιάδη.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μάσα (38′), αλλά ο Τουράμ έκανε την ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο (70′ και 83′). Τρία λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία, με δοκάρι από τον Μανιά και στη συνέχεια σουτ άουτ του Μάσα.

Ο Γρηγορίου χαρακτήρισε τη νίκη ως την πολυτιμότερη της χρονιάς. «Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο της παραμονής και ελπίζω ότι πλέον οι παίκτες θα απελευθερωθούν ψυχολογικά και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο» είπε ο τεχνικός της Κέρκυρας.

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Αστέρα, Απόστολος Χαραλαμπίδης, υποστήριξε: «Σε ένα ακόμα παιχνίδι πληρώνουμε τις στημένες φάσεις. Πρέπει να βρούμε το φάρμακο να ανακάμψει η ομάδα και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις».

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (61′ Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77′ Ιωαννίδης), Μάσα, Μανιάς.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (46′ Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Κόντος (73′ Νίκιτς), Σιόντης, Κέβιν Ντιογκό, Ζορντάο Ντιόγκο (63′ Επστάιν), Γεωργίου, Γκομές, Τουράμ.