Ο λαβωμένος Αρης (χωρίς τους τραυματίες Κάμινγκς, Ντραγκίσεβιτς, Καββαδά) δυσκόλεψε περισσότερο του αναμενομένου τον Παναθηναϊκό Superfoods χθες στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ. Ωστόσο οι Πράσινοι πήραν την τρίτη νίκη τους επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης και παρέμειναν στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Καθοριστικός παράγοντας για να πάρει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τη νίκη με 70-54 ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μετά το come back του Αρη (55-51) σημείωσε τους 11 από τους 17 πόντους του Παναθηναϊκού πριν από το τελευταίο καλάθι του αγώνα από τον Σίνγκλετον. Εξίσου σημαντικό στοιχείο ήταν η άμυνα του Παναθηναϊκού που κράτησε στους 54 π. τον Αρη, τον υποχρέωσε σε 17 λάθη και σε όποιο σημείο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φαινόταν απειλητική, αποτελούσε τη βάση για να επιβάλουν οι κυπελλούχοι Ελλάδας το παιχνίδι τους.

Εκείνο που έκανε εντύπωση στο χθεσινό ματς ήταν ότι ο καταλανός προπονητής δεν χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο τον Αλεσάντρο Τζεντίλε (όπως και τον Λευτέρη Μποχωρίδη), μολονότι πολλές φορές του έχει δώσει θέση στην αρχική πεντάδα, αλλά το κυριότερο ενώ ήταν εμφανές ότι από την ημέρα που προστέθηκε στο ρόστερ ο Ιταλός, ο Πασκουάλ επιδιώκει να του δίνεται η μπάλα για να δημιουργήσει κυρίως από το low-post. Επίσης είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η αρχική πεντάδα (Καλάθης, Φελντίν, Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης, Μπουρούσης) δέχθηκε τα δύο μεγάλα σερί του Αρη (2-9 και 5-14 στην αρχή και 13-0 όταν το 44-23 έγινε 44-36)!

«Είναι αλήθεια» απάντησε ορθά – κοφτά ο Τσάβι Πασκουάλ όταν ρωτήθηκε αν ισχύει ότι η ομάδα του εξαρτάται από τα τρίποντα. Ωστόσο στη συνέχεια ο καταλανός προπονητής θέλησε να εξηγήσει ότι «ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τρίποντα μολονότι δεν έχει το καλύτερο ποσοστό» και ότι «η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες έγκειται στο ότι δεν έχουν σέντερ που να σουτάρουν τρίποντα. Αν βγάλεις τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, θα ήμασταν μια ομάδα με φυσιολογικό αριθμό σουτ από 6,75 μ., ή αν βγάλεις τον έναν από τους δύο, θα ήμασταν λίγο πάνω από τον μέσο όρο»

Εκείνο που παραδέχτηκε πως περιμένει με ανυπομονησία ο Τσάβι Πασκουάλ είναι η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ. «Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε για pick ‘n’ roll. Δεν με έχετε ακούσει να αναφέρομαι στην απουσία του, αλλά μας έχει λείψει πολύ. Αυτή την εβδομάδα θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα της ομάδας και θα διαπιστώσουμε πότε θα είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί».