Με δύο γκολ του Ντρίες Μέρτενς η Νάπολι νίκησε στο Ολίμπικο τη Ρόμα 2-1 και μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς, μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι φέρνει τη Γιουβέντους πολύ κοντά σε έναν ακόμα τίτλο. Η Γηραιά Κυρία αγωνίζεται την Κυριακή στο Ούντινε και σε περίπτωση νίκης θα αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη Ρόμα, στους δέκα βαθμούς.

Ο Μέρτενς σκόραρε στο 26′ και το 50′ για να δώσει προβάδισμα στη Νάπολι με 2-0. Η Ρόμα πίεσε στη συνέχεια και έγινε πιο απειλητική με την είσοδο του Σαλάχ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 85′. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στρούτμαν μείωσε σε 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις η Ρόμα είχε τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με κορυφαία τη φάση που ο Ρέινα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τζέκο και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία νίκη της Νάπολι επί της Ρόμα στο Ολίμπικο ήταν τον Φεβρουάριο του 2011. Να σημειώσουμε ότι η Ρόμα έχασε πρώτη φορά εφέτος στην έδρα της, καθώς είχε 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Με εκτελεστή τον Κάρλος Μπάκα (24′ 70′), κι ακόμα ένα γκολ από πέναλτι με εκτελεστή τον Λαμπαντούλα (82′), η Μίλαν νίκησε με 3-1 την Κιέβο, η οποία είχε ισοφαρίσει με τον Ντε Γκουζμάν (πέναλτι, 42′).

Σε άλλο ματς η Σαμπντόρια νίκησε 3-1 την Πεσκάρα