Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La7, στη δικαστική έρευνα σε βάρος και του πατέρα του για κρατικές εργολαβίες και αθέμιτες πιέσεις.

«Ο πατέρας μου θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, αν είναι ένοχος θα πρέπει να καταδικασθεί ακόμη και με τη διπλάσια από την προβλεπόμενη ποινή. Αλλά οι δίκες δεν γίνονται με τα άρθρα των εφημερίδων», δήλωσε ο Ρέντσι, μιλώντας στην εκπομπή «Otto e mezzo».

«Ο πατέρας μου θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων, και αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος θα είναι κάτι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο υπουργός αθλητισμού Λούκα Λότι δεν πρέπει να παραιτηθεί και επανέλαβε ότι «χαίρει όλης του της εκτίμησης».

Σε βάρος του Τιτσιάνο Ρέντσι διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία «συμμετοχής σε παράνομες επιρροές» σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις που ήθελαν να εξασφαλίσουν εργολαβίες του δημοσίου και του Λούκα Λότι για αποκάλυψη απόρρητων στοιχείων. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, φέρεται να ενημέρωσε τον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Προμηθειών της Ιταλίας ότι με δικαστική εντολή είχαν τοποθετηθεί κοριοί στο γραφείο του.

Σήμερα Παρασκευή, ανακρίθηκε επί τρεις ώρες από τους εισαγγελείς της Ρώμης ο Τιτσιάνο Ρέντσι. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισής του τόνισαν ότι ο πελάτης τους απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, πως κάποιοι έκαναν κατάχρηση του ονόματός του και ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, άμεσα ή έμμεσα, για κρατικές εργολαβίες.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Λούκα Λότι και ο Τιτσιάνο Ρέντσι πρόκειται να παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη και τι είδους πολιτικές συνέπειες στη σταθερότητα της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι θα έχει αυτή η δικαστική υπόθεση.