«Δεν είναι πραξικοματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον Φρανσουά Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σκοπό να «το σκάσει» από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε πηγή του περιβάλλοντος του Αλέν Ζιπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη γαλλική Δεξιά στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη.

Υπό προϋποθέσεις - κυρίως αν ο ηγέτης των γάλλων Ρεπουμπλικανών παραιτηθεί ο ίδιος και εξασφαλίσει την «ομόφωνη» υποστήριξη του κόμματος - ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς από τον Φιγιόν, είναι πολύ πιθανό να τον αντικαταστήσει.

«Ο Αλέν Ζιπέ δεν θα το σκάσει εάν εκπληρωθούν οι εξής όροι: πρέπει ο Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί ο ίδιος και η οικογένειά του της Δεξιάς και του Κέντρου, οι Ρεπουμπλικανοί να στοιχηθούν πίσω από την υποψηφιότητά του», υπογραμμίζει η ίδια πηγή, καθώς ο Φιγιόν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο Ζιπέ δεν είναι πραξικοπηματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας», δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Ζιπέ διέψευδε μέχρι τώρα ότι ήταν έτοιμος να επανέλθει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

Μετά την ανακοίνωση, την Τετάρτη, ότι μπορεί να του απαγγελθούν κατηγορίες για το Penelope Gate, την υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας που φέρεται να κατείχε η σύζυγός του Πενελόπ, ο Φιγιόν έχει να αντιμετωπίσει πολλές αποσκιρτήσεις από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του και εκκλήσεις από το στρατόπεδό του να παραιτηθεί.

Ο εκπρόσωπός του Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του συντηρητικού υποψηφίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από