Ενας αποφασιστικός Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι νικώντας 2-1 τον Ατρόμητο και συμπλήρωσε την τετράδα-φωτιά των ημιτελικών του Κυπέλλου. Μαζί με τους Ερυθρόλευκους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 17/3 θα είναι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται στην τετράδα για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1948-1949! Και ασφαλώς προβλέπονται συναρπαστικές αναμετρήσεις. Εκείνη τη χρονιά οι ημιτελικοί ήταν ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1. Το Κύπελλο κατέκτησε η ΑΕΚ με περιπετειώδη τρόπο. Ο πρώτος τελικός (19 Ιουνίου) στο γήπεδο της Λεωφόρου διακόπηκε στην παράταση λόγω σκότους (δεν υπήρχαν προβολείς). Στον δεύτερο αγώνα (3 Ιουλίου) η ΑΕΚ νίκησε 2-1 επίσης στην παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα αλλά μπήκε στο ματς στο 56′ στη θέση του Ελιουνούσι. Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν σωστά όταν ο Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ του Νταουντά λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ενα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Κιβρακίδης που έκανε τη σέντρα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν νοοτροπία νικητή, ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη έφτασαν στην ανατροπή: ασίστ του 24χρονου διεθνούς στον Ρομαό για το 1-1 (κεφαλιά, 63′) και οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο για να δώσει προβάδισμα με 2-1.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει από το α’ μέρος, αλλά αυτό δεν έγινε. Αντιδράσαμε σωστά μετά το γκολ που δεχθήκαμε, ισοφαρίσαμε και αυτό έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μας. Βελτιώθηκε η ψυχολογία μας και σκοράραμε δεύτερη φορά» είπε ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος εξέφρασε παράπονα για το γκολ του Ατρομήτου («Δεν έπρεπε να μετρήσει») αλλά και για το γεγονός ότι αποβλήθηκε πάλι παίκτης της ομάδας («Δεν είναι λογικό να μένουμε σε τόσα ματς με δέκα»). Ο Μπέντο δεν υπολογίζει για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τον Ντα Κόστα, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (83′).

«Δύο στατικές φάσεις, δύο γκολ για τον Ολυμπιακό. Μετά το 1-1 οι παίκτες επηρεάστηκαν» είπε ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ουμπίδες (88′ Λαζαρίδης), Λημνιός (81′ Ντιγκινί), Πλατέλλας, Τόνσο, Νταουντά (56′ Λε Ταλέκ).

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80′ Ρέτσος), Μανθάτης (85′ Νικολάου), Σεμπά, Ελιουνούσι (56′ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ.