Ελαφρά τραυματίστηκε τα ξημερώματα ο χειριστής γιγάντιου εκσκαφέα (Ε3) στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στο 7ο χλμ Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, εξαιτίας της αιφνίδιας αποκόλλησης χωμάτων στο σημείο όπου επιχειρούσε. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το μηχάνημα.

Το ατύχημα έγινε στη 01.30 της Παρασκευής, στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, τη στιγμή που ο εκσκαφέας βρισκόταν σε κανονική λειτουργία.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός, «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή. Η καμπίνα του άντεξε μεν την πίεση της κατολίσθησης, αλλά παραμορφώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στη θέση του χειριστή να τραυματιστεί ελαφρά».

Ο τραυματίας νοσηλεύεται με τραύματα στα πλευρά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ, αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

«Είχε άγιο που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από αυτή τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η καμπίνα του» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου.