Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη… παύει να είναι σύμπτωση! Έτσι και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού και ηττήθηκε με 3-0 από μια μέτρια Σάλκε στην Τούμπα. Και σαν να μην έφτανε το… κρύο 0-1 των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν και οι άστοχες επιλογές του Βλάνταν Ιβιτς (εξ αρχής είχε καταργήσει τις πτέρυγες, γεμίζοντας τον άξονα), αλλά και τις αλλαγές… βγάζοντας τον δραστήριο Μυστακίδη και αφήνοντας στο γήπεδο Αθανασιάδη ή Σάκχοφ που ήταν «άφαντοι».

Γενικότερα, οι παίκτες του «Δικεφάλου» μετά από μια «έκρηξη» που είχαν στο πρώτο 15λεπτο, όπου μάλιστα απείλησαν με το σουτ του Μάτος στο δοκάρι, στη συνέχεια… φοβήθηκαν και σεβάστηκαν περισσότερο από ό,τι έπρεπε τον αντίπαλο.

Οι Γκουίντο Μπουργκστάλερ στο 27ο, Μαξ Μάιερ στο 82ο, Κλάας Γιαν Χούντελαρ στο 90ό λεπτό λεπτό σκόραραν και, ουσιαστικά, εξασφάλισαν στην πρόκριση στη Σάλκε για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο αγώνας – ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στο Γκελζενκίρχεν.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (76′ Ενρίκε), Μυστακίδης (55′ Κάμπος), Αθανασιάδης (85′ Ουάρντα)

ΣΑΛΚΕ (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46′ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78′ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ (84′ Χούντελααρ)