Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της εταιρείας Taxibeat ΕΠΕ, διαχειριστή του Taxibeat, της δημοφιλούς ελληνικής εφαρμογής για την κλήση ταξί μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets, ανακοίνωσε χθες η Μytaxi, θυγατρική του Ομίλου Daimler.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στο πλαίσιο της εξαγοράς η Μytaxi ενοποιεί την παρουσία της στη διεθνή αγορά των αστικών μεταφορών και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανήλθε περίπου στα 40 εκατ. ευρώ. Εντός των επόμενων μηνών το Taxibeat στην Ελλάδα θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της Μytaxi και θα μετονομαστεί σε Μytaxi.
Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο Περού. Η εφαρμογή της διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). «Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στη Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα, με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα.

Το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η Μytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το Μytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί.

Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads) της εφαρμογής, με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, το Μytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί.