Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), στη συμβολή Πατησίων και Σολωμού στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ- τέως ΟΕΚ-τέως ΟΕΕ, με αίτημα την άμεση επανίδρυση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, οι οποίοι καταργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά υπέρ ΟΕΚ 1% και το ΙΚΑ να εισπράττει ετησίως 200 εκατ. ευρώ που δεν αποδίδονται.

Σημειώνουν δε ότι κατά την τελευταία τετραετία δεν υλοποιείται κανένα νέο πρόγραμμα στέγασης, κανένα νέο δάνειο, κανένας νέος οικισμός εργατικής κατοικίας και καμία νέα επιδότηση ενοικίου, ενώ κάνουν λόγο για απαξίωση του κοινωνικού τουρισμού, καθώς μόνο το ένα πέμπτο των εισιτηρίων δίνεται σε σχέση με το 2011.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Λιβέρης, δήλωσε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αποφέρει στο κράτος 1,2 δισ. ευρώ που ουσιαστικά πήγαν αναξιοποίητα, αφού μόνο 42 εκατ. ευρώ έχουν αποδοθεί στον ΟΑΕΔ. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της είχε υποσχεθεί ότι θα επανιδρύσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Τη συγκέντρωση στήριξε και η ΑΔΕΔΥ, η οποία ζήτησε την άμεση ανασύσταση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ με πλήρως αναβαθμισμένες αρμοδιότητες.