Δεύτερη σερί «εξάρα» μέσα σε λίγες ημέρες για την ΑΕΚ, που μετά τον Λεβαδειακό στο κύπελλο διέσυρε με 6-0 και τη Βέροια στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Η Ενωση ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, οπότε πέτυχε πέντε γκολ με τους Χριστοδουλόπουλο (12΄), Λαμπρόπουλο (15΄), Μάνταλο (25΄), Τομάς (αυτογκόλ, 36΄) και Βράνιες (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ξανά ο Χριστοδουλόπουλος στο 89΄.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ενωση με δίδυμο επιθετικών (Πέκχαρτ-Αραούχο), με προφανή στόχο να πιέσει τη Βέροια και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Μάλλον, όμως, ούτε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα «καθάριζε» το ματς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ στο 12΄ και τρία λεπτά αργότερα, μετά από κόντρα σε προσπάθεια του Αραούχο, η μπάλα στρώθηκε στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το σημείο του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν και ο «Δικέφαλος» χωρίς καν να φορτσάρει πέτυχε ακόμη τρία γκολ πριν «βγει» το ημίχρονο: στο 25΄ με κεφαλιά του Μάνταλου μετά από σέντρα του Πέκχαρτ, στο 36΄ με αυτογκόλ του Τομάς, που έβαλε άτσαλα το πόδι του σε εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ, και στο 40΄ με προβολή του Βράνιες, μετά από ωραία παράλληλη σέντρα και πάλι από τον Μάνταλο.

Στο β΄ ημίχρονο η Ενωση δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, στο 53΄ με σουτ του Χριστοδουλόπουλου που απέκρουσε ο Λόπεθ, στο 59΄ με ανάποδο σουτ του Πέκχαρτ που έφυγε ψηλά, στο 64΄ με άστοχο πλασέ του Χριστοδουλόπουλου και στο 73΄ με τον Ροντρίγκες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Τελικά, ο Χριστοδουλόπουλος στο 89΄ τελείωσε μία ωραία προσπάθεια του Πατίτο Ροντρίγκες και διαμόρφωσε το τελικό 6-0, το οποίο η ΑΕΚ μετέτρεψε σε… ταρίφα αυτή την εβδομάδα.

Στον αντίποδα, η Βέροια δεν έκανε την παραμικρή φάση μπροστά στην εστία του… θεατή Μπάρκα και με τη σημερινή εικόνα μοιάζει πολύ δύσκολο να μείνει στη Super League.

Θερμό χειροκρότημα από τους φίλους του «Δικεφάλου» κέρδισε και ο Βινίσιους, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, αντικαθιστώντας τον Ντίντακ.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ασίγκμπα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54΄ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54΄ Βινίσιους), Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68΄ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46΄ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71΄ Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Αρτσε (58΄ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

* Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ενός λεπτού σιγή για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Μίλτο Παπαποστόλου και Γιώργο Πετρίδη, που έφυγαν από τη ζώη με διαφορά λίγων ωρών, την περασμένη Πέμπτη.