Με 10.000 προσλήψεις προσφύγων στις 75 χώρες όπου λειτουργούν τα καταστήματά της, τα επόμενα πέντε χρόνια, «απαντά» η Starbucks στον Ντόναλντ Τραμπ και στο διάταγμά του για τους πρόσφυγες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς υπογράμμισε πως το σχέδιο αυτό της εταιρείας ανακοινώθηκε στο προσωπικό την Κυριακή, ως αντίδραση στην υπογραφή του διατάγματος που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών.

«Ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει προηγούμενο», γράφει στο υπηρεσιακό του σημείωμα ο Σουλτς και εξηγεί πως το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει με τον στρατό των ΗΠΑ ως διερμηνείς και υποστηρικτικό προσωπικό.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Starbucks υποστηρίζει το πρόγραμμα «Deferred Action for Childhood Arrivals» (DACA), που βοηθά μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ ως παιδιά να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, να μπουν στα πανεπιστήμια ή να αποκτήσουν δουλειά.

Η εταιρεία μας είναι έτοιμη να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους πελάτες της στο Μεξικό και τις οικογένειές τους, σε περίπτωση που υποβληθούν μέτρα εναντίον τους, όπως οι περιορισμοί στο εμπόριο ή στην μετανάστευση.

«Είμαστε στις επιχειρήσεις για να εμπνεύσουμε και να αναπτύξουμε το ανθρώπινο πνεύμα, κάθε άνθρωπο και κάθε γειτονιά» είπε ο Σουλτς.