Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το διάταγμα που υπέγραψε και με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους πρόσφυγες και ξένους δεν έχει ως στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους , την ώρα που αντιμετωπίζει παγκόσμιο κύμα καταδίκης της απόφασής του.

«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα», αναφέρει ο Τραμπ. «Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας».

Προχειρότητα

Παράλληλα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, είπε χθες πως το προεδρικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αφορά τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση «εφαρμόστηκε με προχειρότητα», ιδιαίτερα σε όσους έχουν άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες («πράσινη κάρτα»).

«Όλοι μοιραζόμαστε την επιθυμία να προστατέψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το προεδρικό αυτό διάταγμα εφαρμόστηκε με προχειρότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τους κατόχους πράσινης κάρτας», είπε σε δήλωσή του ο Κόρκερ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες τροποποιήσεις, και ελπίζω ότι μετά από διεξοδική εξέταση και εφαρμογή των αναβαθμίσεων ασφάλειας πολλά από τα προγράμματα αυτά θα βελτιωθούν και θα επανεισηχθούν», είπε.