Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στον Παναθηναϊκό που δεν κατόρθωσε να νικήσει ούτε στην έδρα της Κέρκυρας. Οι Πράσινοι, οι οποίοι έχουν μόλις μια επικράτηση στα τελευταία οκτώ παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο Νησί των Φαιάκων βγάζοντας μέσα στο γήπεδο για πολλοστή φορά όλες τις παιδικές ασθένειες που τους ταλαιπωρούν σχεδόν από την έναρξη της σεζόν. Φαίνεται πως θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός για να διορθωθούν όλα τα φάλτσα του πρώην προπονητή της ομάδας Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος άφησε στον διάδοχό του Μαρίνο Ουζουνίδη μια κακοδουλεμένη ορχήστρα. Ενδεικτικά της καταστροφικής δουλειάς του Ιταλού δεν είναι μόνο η έλλειψη αυτοματισμών και επιθετικού πλάνου, αλλά και η κακή θερινή προετοιμασία που συχνά πυκνά προκαλεί επιπλέον προβλήματα σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως στερείται λύσεων σε ποιότητα και ποσότητα (αποχώρησαν με τράβηγμα στον δικέφαλο ο Χουλτ και ο Λέτο).

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 21′ με καταπληκτικό σκαφτό πλασέ του Μπεργκ (έφτασε τα 57 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟ και εισήλθε στο top 10 των κορυφαίων «πράσινων» σκόρερ πιάνοντας τους Πανάκη και Χαραλαμπίδη), αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 29′ με εξαιρετικό τελείωμα του Επστάιν. Ο σουηδός «κανονιέρης» του Παναθηναϊκού είχε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (και πάλι με τον ίδιο τρόπο), αλλά τούτη τη φορά ο Τάσος Βενέτης αντέδρασε γρήγορα, ακολούθησε τη φάση και απομάκρυνε με το κεφάλι προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι αξιόλογες φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του Ουζουνίδη σε 93 λεπτά. «Τίποτα δεν είναι τυχαίο» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφορικά με την αρνητική συγκομιδή που έχουν οι Πράσινοι μακριά από την έδρα τους και συμπλήρωσε: «Το να έχεις μόλις δύο νίκες σε τόσα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Κυρίως στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της πίστης πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και να πιστεύουμε περισσότερο ότι μπορούμε να νικήσουμε. Πάντως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ιωάννου, Ντιόγκο, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74′ Νίκιτς), Σιόντης, Ζορμπάς (88′ Γεωργίου), Γκομές, Επστάιν (81′ Κόντος), Ντουαλά.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ (33′ Χουχούμης), Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Παν. Βλαχοδήμος (46′ Λέτο, 60′ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.