Ορθιος επί 94 λεπτά, ο Μανόλο Χιμένεθ ζούσε έντονα την επιστροφή του στην ΑΕΚ και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους ποδοσφαιριστές της. Η δική του σιγουριά ότι η ομάδα μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα γέμισε με αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης (σκόρερ οι Πέκχαρτ και Μάνταλος), σημειώνοντας μόλις τη δεύτερη νίκη τους στα τελευταία δέκα επίσημα ματς και την πρώτη στο τρέχον έτος! Απόλυτα ικανοποιημένος μετά το τέλος του αγώνα, ο ισπανός τεχνικός μίλησε για όσα συμπεραίνει πεντέμισι χρόνια μετά την πρώτη θητεία του στην Ενωση: «Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ήταν η νίκη. Ηθελε το αποτέλεσμα αυτό για να σταματήσει τη σειρά παιχνιδιών που προηγήθηκαν χωρίς νίκη. Και εκείνο που ήταν καθοριστικό, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα, η θέληση για να κερδίσει, την οποία είχε από το πρώτο λεπτό. Ελπίζω πως αυτό δεν θα είναι προσωρινό. Θέλουμε να δουλέψουμε για να βγαίνουμε με την ίδια συμπεριφορά μέχρι και το 90ό λεπτό. Οταν ένας προπονητής έρχεται μεσούσης της σεζόν, πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Και η καλύτερη μεταγραφή είναι να πάρει το 100% από όλους τους παίκτες. Αν η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί, θα πρέπει να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Αν δεν έρθει κανείς, θα πάω μέχρι θανάτου με τους παίκτες που έχω. Ημουν κοντά να υπογράψω σε μια ομάδα στην Ισπανία. Αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη παντού, εκτός από τα Εμιράτα και την Κίνα. Και ήθελα να είμαι καλά με τον εαυτό μου και τι θέλω πραγματικά. Για να γυρίσω στην ΑΕΚ δεν σκέφτηκα τα χρήματα, κοίταξα μέσα μου και ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα. Ακούστηκαν πολλές φήμες μετά την Αλ Ραγιάν, για το πού θα πήγαινα, αλλά ήταν μόνο φήμες».

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87′ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (65′ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Χαμντανί (71′ Κότσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46′ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59′ Γκοντό).