Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ούνιξ Καζάν στο ΣΕΦ (21:45), για την 11η αγωνιστική της Euroleague, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην «αναχαίτιση» του Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ επισήμανε ότι η συμμετοχή του Βαγγέλη Μάντζαρη είναι αμφίβολη.

«Παίζουμε με μία ομάδα που είναι σκληροτράχηλη και μαχητική», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Μπορεί η Ούνιξ να έχει 3 νίκες μόνο, αλλά σε όλα τα παιχνίδια της, οι αντίπαλοι της την νικούν αρκετά δύσκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.

Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρώτα από την καλή άμυνα και ακολούθως από την καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να επικεντρωθεί στον Κιθ Λάνγκφορντ, απάντησε: «Η Ούνιξ έχει τον ηγέτη της που είναι ο Λάνγκφορντ, αλλά έχουν και άλλους καλούς παίκτες. Έχουν πολυφωνία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Ξεχωρίζει όμως ο Κολόμ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο να δημιουργεί, αλλά και ο Παραχούσκι.

Έχει καλό ρόστερ η Ούνικς. Είναι μία ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσεις συνολικά. Πρέπει να περιορίσουμε το σκοράρισμα τον Λάνγκφορντ, αλλά δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνον. Οι καινούριοι της παίκτες έχουν μπει στα τελευταία ματς. Έχουμε ένα δείγμα. Δεν έχουν συνοχή σαν ομάδα, αλλά πρέπει να τους προσέξουμε και να τους περιορίσουμε σαν σύνολο».

Σχετικά με τα σκαμπανεβάσματα των ομάδων στην διοργάνωση, δήλωσε: «Φέτος το πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα Top-16 που κρατά 30 αγωνιστικές. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να έχει σταθερή απόδοση για 10 μήνες.

Θα έρθουν ήττες, είναι φυσιολογικό. Θα πρέπει να το συνηθίσει ο κόσμος. Πρέπει να κρατάμε μετριοπαθείς χαρακτηρισμούς. Πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματα μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Κάνοντας αυτό θα δούμε στο τέλος τι θα κάνουμε. Ευχόμαστε στο τέλος να έχουμε φτάσει ψηλά».

Για το αν μπορεί να κάνει έναν απολογισμό για τη μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: «Δεν είναι ώρα για να κάνεις αποτίμηση. Θα χάσεις την συνέχεια. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, είτε μετά από νίκες, είτε μετά από ήττες. Τεχνικά το κάνουμε για να βελτιωθούμε, αλλά συνολική αποτίμηση δεν μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση του Μάντζαρη, είπε: «Θα δούμε αν θα είναι έτοιμος. Δεν ξέρω αν θα παρουσιαστεί 100 έτοιμος στο ματς. Μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει μέρος της προπόνησης. Θα δοκιμάσει στην σημερινή προπόνηση και θα δούμε πως θα είναι. Σαν προπονητής δεν πιέζω τους παίκτες μου ποτέ. Ποτέ δεν θα πιέσω κάποιον να παίξει, αν δεν είναι 100% έτοιμος. Αυτός είναι κανόνας μου».