Περισσότεροι από 400 άμαχοι διέφυγαν στη διάρκεια της νύχτας από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου προς περιοχές τις οποίες ελέγχουν ο κυβερνητικές δυνάμεις, λίγο μετά την κατάληψη από τον στρατό της μεγαλύτερης συνοικίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ένα μέρος αυτών των κατοίκων, που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από τις συνοικίες Χαϊνταριγέ και Σάαρ, έφθασαν τη νύχτα προς τη συνοικία Μασάκεν Χανάνο, την οποία ανακατέλαβαν το Σάββατο οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες συνεχίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και σε ομάδες των ανταρτών σε συνοικίες που γειτνιάζουν με τη Χαϊνταριγέ και τη Σαχούρ. Οι περιοχές αυτές επλήγησαν επίσης από πυρά όλμων που εκτόξευσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος χαιρέτισε την «επιτυχία» των κυβερνητικών δυνάμεων και ανέφερε ότι οι τελευταίες συνεχίζουν την Κυριακή (σήμερα) την προέλασή τους.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε το καθεστώς και από πυρά του πυροβολικού σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης του καθεστώτος στις 15 Νοεμβρίου στους 219, από τους οποίους τα 27 ήταν παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες ενέτειναν τις ρίψεις ρουκετών εναντίον των δυτικών συνοικιών χθες βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, 27 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση.