Οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης εκτιμάται ότι κερδίζουν περίπου 20 έδρες επί του συνόλου των 50 εδρών στις εκλογές που έγιναν το Σάββατο στο Κουβέιτ, δρομολογώντας την αντικατάσταση της πλειοψηφίας των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την άποψη των αναλυτών, η ψήφος των πολιτών του Κουβέιτ αντανακλά το θυμό για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.Τα αποτελέσματα από τις εκλογές εκτιμάται ότι θα καταστήσουν δύσκολη τη συνεργασία της κυβέρνησης με το -υπό νέα σύνθεση- κοινοβούλιο κι αναφορικά με την υλοποίηση περισσότερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, 30 νέοι βουλευτές εισέρχονται στο κοινοβούλιο, που έχει στο σύνολό του, 50 έδρες. Μεταξύ αυτών, είναι αρκετοί νέοι άντρες και μία γυναίκα, μετά την καταμέτρηση των ψήφων σε ποσοστό 65% επί του συνόλου.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η προεκλογική εκστρατεία απέδειξε ότι μερικές από τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση δεν ήταν εύκολες για τους πολίτες του Κουβέιτ. Μεταξύ αυτών, η αύξηση της τιμής της βενζίνης.