Την έντονη αντίδραση χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε η μετάδοση συνέντευξης της ηγέτιδας του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν την Κυριακή, ανήμερα της Ημέρας Μνήμης για τους Βρετανούς που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Ο παρουσιάστής της εκπομπής στην οποία η Μ. Λεπέν παραχώρησε τη συνέντευξη, Άντριου Μαρ, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική εισαγωγή, τονίζοντας ότι κατανοεί τις αντιδράσεις, ωστόσο δημοσιογραφικά θα ήταν λάθος, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, να μην καλυφθεί «η επόμενη μεγαλύτερη απειλή για τo δυτικό σύστημα ασφάλειας», υπονοώντας την υποψηφιότητα της ακροδεξιάς πολιτικού για την προεδρία της Γαλλίας.

Μ. Λεπέν: Θα εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου τόνισε ότι η νίκη του κ. Τραμπ στις εκλογές στις ΗΠΑ συμβολίζει «το χτίσιμο ενός νέου κόσμου».

Περιέγραψε ακόμη τη νίκη του Ρεπουμπλικανού πολιτικού σαν «νίκη του λαού ενάντια στην ελίτ» και εξέφρασε την ελπίδα για ένα ανάλογο αποτέλεσμα στις γαλλικές εκλογές τον Απρίλιο – Μάιο του 2017, με νικήτρια την ίδια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη Μ. Λεπέν, «έκανε πιθανό το απίθανο», ενώ η «παγκόσμια επανάσταση» η οποία έφερε τα αποτελέσματα του Brexit και της νίκης Τραμπ, σύμφωνα με την ίδια, θα την οδηγήσει στην προεδρία της Γαλλίας.