Ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε πως είναι «πολύ στενοχωρημένος» από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και δήλωσε πως υποστηρίζει τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ που συνεχίζονται.

«Πώς τα πάω; Είμαι πολύ στενοχωρημένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 73χρονος ηθοποιός, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στο κόκκινο χαλί με την ευκαιρία της παγκόσμιας αβάν-πρεμιέρ στο Λος Άντζελες της καινούριας του ταινίας «The Comedian» .

«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα και να επαγρυπνούμε απέναντι στη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.Στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν οι διαδηλώσεις είναι μια κατάλληλη αντίδραση στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε: «Ναι, οπωσδήποτε».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε μιλήσει απερίφραστα για τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, χαρακτηρίζοντάς τον «γουρούνι» και «ηλίθιο» σ’ ένα βίντεο που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Ο Ντε Νίρο είχε μάλιστα δηλώσει πως ήθελε «να δώσει γροθιά στη μούρη» του μεγιστάνα των ακινήτων λόγω των χυδαίων δηλώσεών του για τις γυναίκες.

Την Τετάρτη όμως παραδέχθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Τζίμι Κίμελ πως δεν μπορεί «να κάνει κάτι τέτοιο τώρα» που ο Τραμπ έχει εκλεγεί.«Είναι πρόεδρος και οφείλω να σεβαστώ αυτό το λειτούργημα. (…) Ας δούμε τι θα κάνει και αν θα θέσει σε εφαρμογή τις προεκλογικές υποσχέσεις του», δήλωσε.

Αν όμως επιθυμεί να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει μια επιλογή: η πόλη της νότιας Ιταλίας από την οποία κατάγονταν οι παππούδες του, του πρότεινε να τον υποδεχθεί.«Αν μετά την απογοήτευση από την εκλογή του Τραμπ θέλει να έρθει να καταφύγει εδώ, είναι ευπρόσδεκτος», δήλωσε ο δήμαρχος του Φερατσάνο Αντόνιο Τσέριο.