«Φεύγω από ένα υπουργείο που υπήρετησα 20 μήνες με δικαιοσύνη» είπε ο Σταύρος Κοντονής παραδίδοντας το υφυπουργείο Αθλητισμού, στον Γιώργο Βασιλειάδη.

«Από την πρώτη στιγμή δεν διστάσαμε να βάλουμε μια τάξη σε μια χαοτική κατάσταση που επικρατούσε επί χρόνια, στο σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων» υπογράμμισε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε πως «αυτό που ζούσαμε ως πολίτες κάθε κυριακή με τη βία στα γήπεδα, η κυβέρνηση δεν το έκρυψε κάτω από το χαλί, αντιθέτως το ανέδειξε και τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν σε αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο απερχόμενος υφυπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την διαφθορά αλλά και για τη λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, που παίρνει τη σκυτάλη δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου σε αυτή τη θέση. Ο Σταύρος Κοντονής έριξε γροθιά στο μαχαίρι κι εγώ θα συνεχίσω το έργο που αφήνει. Δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έκνομες καταστάσεις. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στα φαινόμενα που κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο».

Παρών ήταν και ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης (το υφυπουργείο Αθλητισμού υπάγεται στο Παιδείας) και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους κ.κ. Κοντονή και Βασιλειάδη στις αποστολές που τους ανατέθηκαν.