Αν και η κόρη του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πατέρας της θα σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος την… διέψευσε στη διάρκεια της τηλεμαχίας με τη Χίλαρι Κλίντον αφού αρνήθηκε να απαντήσει κατηγορηματικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου που έθετε τις ερωτήσεις, λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να το δει και μετά να κρίνει.

Η Ιβάνκα Τραμπ είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο πατέρας της θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, και εάν φανεί ότι έχει χάσει τη μάχη για την προεδρία, θα αναγνωρίσει τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Η μεγαλύτερη κόρη του Τραμπ δήλωσε στη Σύνοδο Κορυφής των Ισχυρότερων Γυναικών, που διοργανώνει το περιοδικό Fortune, ότι ο πατέρας της «πάντα θα κάνει αυτό που είναι το σωστό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες» και έχει ισχυριστεί – χωρίς την παροχή αποδείξεων – ότι υπάρχει μεγάλη απάτη με τις ψήφους.

Στην πρώτη από τις τρεις τηλεοπτικές διαμάχες του με την Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά άλλαξε στάση από τότε.

Στην ομιλία της την Τετάρτη, η Ιβάνκα Τραμπ έκανε νύξεις ότι τα ΜΜΕ ήταν προκατειλημμένα εναντίον της υποψηφιότητας του πατέρα της.

«Θα σας αφήσω με την αγωνία» απάντησε ο Τραμπ στη διάρκεια της τηλεμαχίας, προσθέτοντας ότι θα απαντήσει όταν δει τα αποτελέσματα.