Δύο από τα γνωστότερα έργα του Σάντρο Μποτιτσέλι, η «Άνοιξη» και η «Γέννηση της Αφροδίτης», βρήκαν και πάλι τη θέση τους στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας, καθώς άνοιξαν για το κοινό οι δύο αίθουσες που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες.

Οι αίθουσες ήταν κλειστές από τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και ο χώρος να πληροί τους διεθνείς κανονισμούς.

Τα δύο αριστουργήματα του Μποτιτσέλι περιστοιχίζονται από πίνακες των Πολαγιουόλο, Ούγκο βαν ντερ Γκους, Ντομένικο Γκιρλαντάιο και άλλων.

Πάντως, το διάστημα που οι αίθουσες ήταν κλειστές, οι δύο πίνακες δεν έμειναν στο σκοτάδι, αλλά είχαν μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να τα θαυμάσουν.

Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Ουφίτσι, Άικε Σμιτ, σημείωσε ότι με τις εργασίες που έγιναν στις αίθουσες βελτιώθηκε όχι μόνο «η ποιότητα της επίσκεψης», αλλά και «η κριτική ανάγνωση των έργων, αφού το καθένα τους εκτίθεται με βάση τη χρονική ή θεματική συνάφειά του με τα διπλανά του».

Το Μέγαρο Ουφίτσι, που κατασκευάστηκε για τον Κόζιμο Α’ των Μεδίκων γύρω στο 1500, άνοιξε για το κοινό το 1765 και υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες. Περιλαμβάνει έργα από τον 12ο μέχρι τον 18ο αιώνα και διαθέτει ίσως την καλύτερη συλλογή αναγεννησιακών πινάκων στον κόσμο.