Επιδεικνύοντας αντιεπαγγελματική και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, ο Μάικ Τζέιμς όχι μόνο έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τον Παναθηναϊκό, που έχει βγει στην αγορά αναζητώντας απεγνωσμένα τον αντικαταστάτη του, αλλά κόντεψε να χάσει το χέρι του και να δώσει πρόωρο τέλος στην αθλητική διαδρομή του! Ο 26χρονος γκαρντ διαχειρίστηκε με εντελώς λανθασμένο τρόπο την απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να τον βγάλει από το προπονητικό διπλό του Σαββάτου και διοχέτευσε όλη την οργή του στην πρώτη τζαμαρία που βρήκε μπροστά του. Το αποτέλεσμα; Βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο του δεξιού χεριού. Υπεβλήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χειρουργική επέμβαση και η απουσία του υπολογίζεται σε τουλάχιστον δύο μήνες! Ανάλογη διάρκεια, ίσως και μεγαλύτερη, θα έχει λογικά και το διάστημα κατά το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» –δεν θα πληρώνεται.

«Οταν ήρθε ο Παππάς στον Παναθηναϊκό, όλοι έλεγαν είναι αυτό, είναι το άλλο. Στη ζωή είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον άσχημο, τον προβληματικό. Οταν είπα δημόσια ότι θέλουμε να γίνουμε ομάδα, αυτό εννοούσα. Να δεις πως διαχειρίζεσαι καταστάσεις με πίεση. Ο Τζέιμς δεν ακολουθούσε την τακτική μια, δυο, τρεις. Τον έβγαλα από το διπλό, εκνευρίστηκε και χτύπησε το χέρι του στην τζαμαρία. Εχει μετανιώσει ήδη γι’ αυτό. Ηταν τυχερός στην ατυχία του. Για χιλιοστά δεν κόπηκε το χέρι έτσι ώστε να μην μπορούσε να το κουνήσει ξανά» υπερθεμάτισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ήταν ξεκάθαρος ως προς το ενδεχόμενο μεταγραφής: «Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Είναι αριθμητικό το πρόβλημα. Εχουμε βγει στην αγορά. Θα μείνει στην ομάδα ο Μάικ. Υπάρχει μια πρόταση του τεχνικού επιτελείου προς τη διοίκηση και θα δούμε. Θα είναι δύο μήνες μίνιμουμ έξω. Είχαμε επενδύσει πάνω του. Είναι σαν να παίρνεις αυτοκίνητο και να φεύγει η μηχανή».

Το παραδέχτηκε και ο Νίκος Παππάς ότι «μας επηρέασε η απουσία του Τζέιμς. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεπηρέαστοι όταν τραυματίζεται ένας συμπαίκτης μας». Παρ’ όλα αυτά, στην πρεμιέρα της Α1, οι Πράσινοι, που είχαν να αντιμετωπίσουν και τις άδειες κερκίδες (κεκλεισμένων των θυρών), βρήκαν κάποια καλά διαστήματα και με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση κατάφεραν να υποτάξουν τον νεοφώτιστο Προμηθέα Πατρών, ο οποίος με το υλικό που διαθέτει και τη δίψα για διάκριση θεωρείται ικανός να διεκδικήσει την είσοδο στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11 (8 ρ.), Ρίβερς 7, Μποχωρίδης 6, Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (4/6 δ., 1/3 τρ., 4/5 β.), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 8, Μπουρούσης 18 (7/9 δ., 0/2 τρ., 4/4 β., 6 ρ.), Καλάθης Ν. 9 (5 ασ.).

Προμηθέας: Αντερσον 15 (6 ρ.), Γκίκας 8, Πέττας 3, Γερομιχαλός 6, Φαγέ 12, Τσάμης 6, Κυριλής, Τζόνσον 2, Σαρικόπουλος 7, Μουρ 12.