Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ένας οδηγός στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που παρασύρθηκε από ρέμα το οποίο προκλήθηκε από τη δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Τα ακραία φαινόμενα ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραΐτικα.

Την ίδια ώρα, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η κακοκαιρία επηρέασε ιδιαίτερα το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, καθώς και περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.

Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 30 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Αναλυτικά, η εικόνα με τις κλήσεις στην πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχει ως εξής:

• Ζάκυνθος : 20 κοπές δέντρων,

• Κεφαλονιά: 3 αντλήσεις, 2 κοπές δέντρων και ένας απεγκλωβισμός ατόμου από οικία.

• Λεχαινά: 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση,

• Αμαλιάδα: 2 κοπές δέντρων,

• Αγρίνιο: 28 κοπές δέντρων,

• Θέρμο: 3 κοπές δέντρων

Στη Ζάκυνθο τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο στις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι και πόλη.

Στην Πάτρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας για να τους απεγκλωβίσουν.