Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αρκετών μεγάλων γερμανικών εταιρειών έχουν συζητήσει τα προβλήματα της Deutsche Bank και είναι έτοιμοι να προσφέρουν κεφαλαιακές «ενέσεις», εάν αυτό χρειασθεί για την στήριξη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται, αναφέρει ότι στην περίπτωση σχεδίου έκτακτης ανάγκης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αγοράσουν μετοχές της γερμανικής τράπεζας για να ενισχύσουν τα διαθέσιμά της.

Η κεφαλαιακή ένεση που έχει συζητηθεί κινείται σε μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο καλωσόρισε την παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα.

«Η στήριξη της αγοράς για την Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από την χρήση κρατικού χρήματος», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η Χάντελσμπλατ δεν δημοσίευσε τα ονόματα των εταιρειών που συζήτησαν την πιθανότητα στήριξης της Deutsche Bank με τον τρόπο αυτό.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο, ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διασώσει την Deutsche Bank.