Τα έσοδα στο 9μηνο ξεπέρασαν κατά 1,4 δισ. τους στόχους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, συμπληρώνοντας πως η αύξηση οφείλεται και στο γεγονός ότι πληρώνουν οι λαθρέμποροι, καταπολεμάται η διαφθορά και αυξήθηκαν οι έλεγχοι.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως για το 2016 δεν θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις με τη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και την σύνδεση των αγορών με το αφορολόγητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Αλεξιάδης είπε πως θα ισχύσει και φέτος το επίδομα, αλλά για το ύψος του οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή Τσακαλώτου και Χουλιαράκη από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 επανέλαβε ότι θα είναι πιο δίκαια, καθώς στόχος είναι να μειωθούν για τα παλαιά αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν τα πιο καινούργια και ακριβά.

Για το περιουσιολόγιο ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως στόχος είναι να καταγραφεί η περιουσία των πολιτών και κυρίως τραπεζικοί λογαριασμοί και συμμετοχές στο εξωτερικό και όχι τιμαλφή ή μετρητά που υπάρχουν στο σπίτι, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος για την περιουσία που θα δηλώσουν οι πολίτες.

Τα τεκμήρια είναι έμμεσος τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος, συνέχισε σημειώνοντας όμως πως στο μέλλον θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις και στο ζήτημα των τεκμηρίων και στη φορολογία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.