Η πρώτη «πιστολιά» έπεσε στη Σούπερ Λίγκα και ήταν εις βάρος τού μονίμως διαμαρτυρόμενου και καταγγέλοντος τα κακώς κείμενα της διαιτησίας Παναθηναϊκού. Κι αν αναρωτιέστε, «πιστολιά» –σύμφωνα με την ποδοσφαιρική αργκό –είναι το λανθασμένο σφύριγμα ενός διαιτητή με το οποίο διαμορφώνεται ένα τελικό αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο βοηθός διαιτητή Βασίλης Λάμπρου δεν ανέκοπτε λανθασμένα τον Μπεργκ σε θέση οφσάιντ στο 42′ της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, πολύ δύσκολα θα έχαναν βαθμούς οι Πράσινοι, οι οποίοι στη συνέχεια της φάσης σκοράρισαν με τον Λουντ. Αντί για 0-1, λοιπόν, το ημίχρονο (αλλά και το 90λεπτο) έληξε 0-0 με σημαντική ευθύνη του δεύτερου βοηθού, ο οποίος θα είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία αν δύο φορές ακόμη (15′, 35′) δεν σταματούσε λανθασμένα ως οφσάιντ πολλά υποσχόμενες επιθέσεις των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού. Το… τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε λέγοντας «να χαίρονται οι εκπαιδευτές του τον εκπαιδευόμενο σε σοβαρά λάθη βοηθό διαιτητή Λάμπρου» με σαφή την αιχμή προς τον υπεύθυνο εκπαίδευσης και επιδιαιτητή στην επιτροπή ορισμού διαιτητών Κύρο Βασσάρα, ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Μπίκας του έβαλε χαμηλό βαθμό, γεγονός που θα αφήσει τον Λάμπρου εκτός αγώνων για μερικές εβδομάδες.

Πάντως, οι Πράσινοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς στο πρώτο δύσκολο τεστ που έδωσαν στη Σούπερ Λίγκα έμειναν μετεξεταστέοι. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον αξιόμαχο και καλοστημένο Παναιτωλικό του πολύπειρου Γιάννη Ματζουράκη πέρασε νωχελικά, σχεδόν ανούσια, με την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να αποδίδει κακό ποδόσφαιρο και να απειλεί μόλις τρεις φορές, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την αγωνιστική άνοδο στο διάστημα 55′-70′, το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ τέσσερις φορές με πρωταγωνιστή (δις ως δημιουργό) και μοιραίο (δις ως εκτελεστή) τον Λουντ, αλλά δεν τα κατάφερε. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος κατόρθωσε να «φρενάρει» τους Πράσινους την ώρα που προσπαθούσαν να ανεβάσουν ταχύτητα. Ο Στραματσόνι με την αντικατάσταση των δύο πιο παραγωγικών και δραστήριων μέσων του Γουακάσο και Λουντ (στη θέση τους μπήκαν οι Βιγιαφάνιες και Εμποκού) και αργότερα με την είσοδο του Ρινάλντι αντί του Ιμπάρμπο, αντί να ξεμπλοκάρει, μάλλον περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση για τους παίκτες του, που μετά το 68′ δεν δημιούργησαν ούτε υποψία φάσης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (82′ Ρότσα), Ουάρντα (70′ Μουνιός), Φερέιρα, Τομανέ (69′ Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουλιμπαλί, Ιβανόφ, Μολέντο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (65′ Βιγιαφάνιες), Λουντ (74′ Εμποκού), Ιμπάρμπο (82′ Ρινάλντι), Μπεργκ.