Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Σλόβαν Λίμπερετς, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουν προσβληθεί από αδιευκρίνιστο ιό και η ομάδα, βρίσκεται σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Αζερμπαϊτζάν για το ματς με την Καραμπάγκ, ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Λίμπερετς κόλλησαν αυτόν τον ιό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της ομάδας (12 παίκτες έχουν προσβληθεί από τον ιό). Ετσι, αναβλήθηκε το παιχνίδι του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καρβίνα, αφού υπάρχει ο φόβος για την εξάπλωση του ιού! Μάλιστα, η ομάδα θα απέχει από τις προπονήσεις μέχρι και την Δευτέρα.

Την αναβολή του αγώνα επέβαλε ο Οργανισμός Υγείας της κοινότητας του Λίμπερετς, ενώ ο τεχνικός της Σλόβαν, Χένρι Τρπισόφσκι διευκρίνισε:

«Είναι μία μεταδοτική ασθένεια και πιστεύω ότι η καραντίνα είναι το σωστό μέτρο για να αποτραπεί η μετάδοση της σε άλλους παίκτες και σε ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας. Από τότε που επιστρέψαμε από το Αζερμπαϊτζάν ένας βάκιλος ταλαιπωρεί την ομάδα. Ήδη από το περασμένο ματς με την Σλάβια κάποιοι παίκτες εμφάνισαν συμπτώματα, όμως αυτό που έγινε αυτή την ομάδα δεν το έξω ξανασυναντήσει. Η αναβολή του ματς ήταν η σωστή λύση, δεν γινόταν να αγωνιστούμε έχοντας 12 παίκτες άρρωστους», υποστήριξε.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ, είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Πέμπτη, αλλά προς το παρόν είναι στον «αέρα». Οι παίκτες της Λίμπερετς θα περάσουν από νέες εξετάσεις την Δευτέρα.