«Ώς την Κυριακή το βράδυ/ Φχαριστιέσαι τη ζωή/ Μα λυπάσαι γιατί φτάνει / Της Δευτέρας το πρωί» τραγουδούσε το 1972 η Ελένη Ροδά (σε στίχους Διονύση Τζεφρώνη) στην κωμωδία «Αγάπη μου παλιόγρια».

Σε κάτι παραπάνω από 72 ώρες θα γνωρίζουμε αν για την κυβέρνηση και τους υπερθεματιστές του αδειοδοτικού διαγωνισμού θα ξημερώσει «Βουρκωμένη Δευτέρα». Θα έχουν τα ποσά που αναλογούν στον καθένα για την πρώτη από τις τρεις –ισόποσες –δόσεις;

Η υλοποίηση σχεδιασμών στην προσωρινή έδρα της Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης ΜΑΕ στη Νέα Σμύρνη στιγμιαία σταμάτησε, υποστηρίζουν κύκλοι περί την κατασκευαστική Τοξότης ΑΕ.

Το κλίμα αναστράφηκε, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τα προηγούμενα 24ωρα.

Την ανησυχία ανθρώπων που επέλεξαν ο Χρήστος και ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για να σχηματίσουν τις δομές του τηλεοπτικού σταθμού τους επιχειρούσε να διασκεδάσει ο επιχειρηματίας με φραστικές ενέσεις ηθικού. «Δεν θέλω ηττοπάθεια» φέρεται να έλεγε. «Ο Καλογρίτσας είναι έτοιμος και τη Δευτέρα θα προσκομίσει τραπεζική επιταγή με ισόποσο της πρώτης δόσης» ισχυρίζονται τηλεοπτικές πηγές. Την εκτίμηση ότι όχι μόνο ο Καλογρίτσας αλλά και οι τρεις άλλοι υπερθεματιστές θα έχουν τα ποσά που τους αναλογούν –και όλα μαζί ανέρχονται σε σχεδόν 74 εκατ. ευρώ –έκανε και προσεκτικός παρατηρητής του τηλεοπτικού πεδίου με πολυετή θητεία σε ρυθμιστικές θέσεις καναλιών.

«Από την Τρίτη, αν ζητηθεί, το κανάλι Καλογρίτσα είναι έτοιμο να εκπέμψει πρόγραμμα» ακούστηκε η φράση σε τηλεοπτικό σουαρέ. Προφανώς και ένα κανάλι δεν εκπέμπει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά με τον εμφατικό αυτόν τρόπο ο δορυφόρος της Νικολάου Πλαστήρα ήθελε να καταδείξει ότι τα σχέδια του εργολάβου και δυνητικού καναλάρχη είναι σε προχωρημένο βαθμό.

Το κανάλι θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Alter, στο Μπουρνάζι, υποστηρίζουν τηλεοπτικοί κύκλοι και ήδη έχει προχωρήσει σε αγορά πακέτων προγραμμάτων, κυρίως ταινιών και σειρών.

Με μια ταχύτητα πιο πάνω από αυτή του Καλογρίτσα λέγεται ότι κινούνται τα πράγματα στην εταιρεία Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει προσλάβει ανθρώπους σε νευραλγικά πόστα λειτουργίας για την έναρξη και εκπομπή του σταθμού. Πολιτικοί μηχανικοί της εταιρείας, εξάλλου, επισκέφθηκαν προσφάτως τις κτιριακές εγκαταστάσεις της φίρμας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών ΕΤV στην Παιανία, στις οποίες στεγαζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα το Mega, και περιηγήθηκαν τους κύριους και βοηθητικούς χώρους του. Δεν δεσμεύτηκαν καθώς εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις. «Ώς το τέλος του μήνα η Αλτερ Εγκο θα έχει απαντήσει στην ιδιοκτησία των στούντιο της ETV» εκτιμούν τηλεοπτικές πηγές.

ΟΙ «ΠΑΛΙΟΙ». Στον Αnt1 η ροή των πραγμάτων είναι ομαλή, υπογραμμίζουν με νόημα κύκλοι του καναλιού, και θέλοντας να μην αφήσουν περιθώρια για εικασίες σχετικά με την ερχόμενη Δευτέρα κάνουν λόγο για «κλειδωμένα οικονομικά δεδομένα».

Στο κανάλι του Νέου Φαλήρου και στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ εμφανίζονται έτοιμοι για την pay day. «Ο Σκάι έχει από τις 5 Σεπτεμβρίου το ποσό πλήρως αιτιολογημένο και ως προς το πόθεν και ως προς το έσχες» τόνισαν με αυτοπεποίθηση κύκλοι του. Δευτέρα, λοιπόν, κοντή γιορτή.