Με ζημιές που ανήλθαν σε 23,7 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς για τον όμιλο της Aegean Airlines έναντι καθαρών κερδών ύψους 14,8 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει η εταιρεία κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ελληνική αεροπορική εταιρεία, το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016 τα ενοποιημένα έσοδα των Aegean Airlines και Olympic Air ανήλθαν σε 403,5 εκατ. ευρώ και ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτά του αντίστοιχου εξαμήνου του 2015. Η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean φέτος αυξήθηκε κατά 5% κατά μέσο όρο και ανήλθε σε 5,2 εκατ. επιβάτες.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού ο όμιλος Aegean – Olympic Air μετέφερε συνολικά 2,5 εκατ. επιβάτες, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού με τα αεροσκάφη της εταιρείας ταξίδεψαν 2,7 εκατ. επιβάτες (+10% σε σχέση με το 2015).

Οπως αναφέρει η εταιρεία, το οικονομικό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου επηρεάστηκε κυρίως «από την αδυναμία στη ζήτηση του δεύτερου τριμήνου» (Απριλίου – Ιουνίου).
«Το πρώτο εξάμηνο του 2016 η εταιρεία κατάφερε να σημειώσει θετικούς ρυθμούς αύξησης στην επιβατική κίνηση, όμως η αύξηση αυτή δεν ήταν αντίστοιχη της σημαντικής επένδυσης στη χωρητικότητα των αεροσκαφών, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και κυρίως στο δίκτυο εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Aegean Airlines.

Πάντως, όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης, «παρά το αδύναμο αποτέλεσμα του πρώτου εξάμηνου, τα ταμειακά διαθέσιμα – ισοδύναμα της εταιρείας από 236,8 εκατ. ευρώ στις αρχές του έτους και παρά την καταβολή του ετήσιου μερίσματος ύψους 50 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν σε 299,8 εκατ. ευρώ στις 30.6.2016».

Επίσης, ο Γερογιάννης τονίζει: «Μετά τον Ιούνιο, η πορεία της ζήτησης καθώς και οι πληρότητες για το τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ικανοποιητικές, με ενδείξεις μάλιστα για ισχυρότερο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο από το 2015».