Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με επτά ποσοστιαίες μονάδες στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεύτερης δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα με διαφορά μονοψήφιου ποσοστού, στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το κολέγιο (Franklin and Marshall College) δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 47% έναντι 40% του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει το ποσοστό της Κλίντον να έχει μειωθεί σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε διεξαχθεί, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Ιούλιο. Την περίοδο εκείνη είχε προβάδισμα με ποσοστό 49% έναντι 38% του Τραμπ.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα άλλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα (Monmouth University) και δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, δίνει προβάδισμα στην Κλίντον με 48% έναντι 40% του Τραμπ.

Με τη συμμετοχή υποψηφίων άλλων κομμάτων, το ποσοστό της Κλίντον μειώνεται στο 41% έναντι 38% του Τραμπ. Στη δημοσκόπηση αυτή, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον λαμβάνει 7% και η υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν 2%.

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, με το 13% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν στις 8 Νοεμβρίου.