Συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 31χρονος και μια γυναίκα 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία 20χρονης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 20χρονης, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της νεαρής, την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, ενώ με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη. Ο κατηγορούμενος συνέχισε να την εκβιάζει και της ζητούσε το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που είχε λάβει, όπως ισχυρίστηκε, εν άγνοια της, κατά τη διάρκεια της ασελγούς πράξης. Την ενημέρωσε, μάλιστα, ότι τα χρήματα, θα τα παραλάμβανε η 37χρονη φίλη του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί συνέλαβαν την κατηγορούμενη, αφού είχε παραλάβει από τη νεαρή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και ο 31χρονος.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.