Υστερα από δύο χρόνια ο Ρόκο Λένι Ούκιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ. Ο πολύπειρος κροάτης πόιντ-γκαρντ καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον αποδειχθεί υγιής να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Ο βασικός πλέι μέικερ της Εθνικής Κροατίας, που θα κλείσει τα 32 χρόνια στις αρχές Δεκεμβρίου, επιλέχθηκε από τον Γιούρι Ζντοβτς για να προσφέρει την εμπειρία του στην περιφέρεια δίπλα στους Μάικλ Ντίξον και Νίκολα Ιβάνοβιτς που δεν έχουν τις παραστάσεις του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο πρώην παίκτης της Καντού και της Βαρέζε είχε αγωνιστεί τη διετία 2012-14 στο ΟΑΚΑ ως παίκτης του Παναθηναϊκού και ακολούθως στην Τσεντεβίτα, πριν ταξιδέψει πέρυσι στην Ιταλία. Ο 31χρονος άσος αρχικά αγωνίστηκε στη Βαρέζε (μέχρι τον Δεκέμβριο) και κατόπιν στην Καντού, έχοντας μέσο όρο 10,7 πόντους, 4,9 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ. Υστερα από τις ιατρικές εξετάσεις, αν όλα πάνε καλά, θα αναχωρήσει για τη Σλοβενία προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς που πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Εκεί βρίσκεται από χθες και ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος προχθές υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την κιτρινόμαυρη ομάδα. Μάλιστα ο έλληνας σέντερ ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με τα ρούχα της προπόνησης και λεζάντα: Δεν έφυγα ποτέ!